Verlenging PAW-subsidie vanaf 15 oktober 2023 aan te vragen

Goed nieuws!
De BEN subsidie voor verduurzaming maatregelen genomen tussen 1 okt 2020 – 1 okt 2022 wordt op 2 jaar gezet.
Er kan vanaf 15 oktober 2023 via de BEN website hiervoor met terugwerkende kracht tot uiterlijk oktober 2024 worden aangevraagd.
Maatregelen genomen vanaf 1/10/2022 worden eveneens op 2 jaar gezet. (Dat was één jaar)

Bewoners raadpleging

Van 9 t/m 14 oktober organiseert Berkum Energieneutraal een Bewonersraadpleging. Een onderzoek waarbij we u vragen uw mening te geven over een andere de manier van verwarmen. Alle huishoudens van Berkum, Brinkhoek en Veldhoek ontvangen hiervoor een uitnodiging met persoonlijke code om de vragenlijst in te vullen. Dat kan anoniem. Informeer u vooraf goed: berkumenergieneutraal.nl/wijkenergiesysteem

Inloopspreekuur 21 en 28 september en 5 oktober
Heeft u nog vragen? Loop binnen bij één van onze inloopspreekuren waar u uw vragen kunt stellen aan het team van BEN.
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: BEN-ruimte Wijkcentrum de Weijenbelt (Campherbeeklaan 82a)

Aftrap bewonersraadpleging 9 oktober
Op maandag 9 oktober, de eerste dag van de bewonersraadpleging, is het team van BEN vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur aanwezig in de BEN-ruimte om vragen te beantwoorden en u te helpen met het invullen van het formulier van de bewonersraadpleging. U bent de hele dag welkom om binnen te lopen.

Een aardgasvrije woning

Actie voor de wijk: Op weg naar een aardgasvrije woning.

Op zaterdag 28 januari tussen 13:00 uur en 15:00 uur zitten energiecoaches klaar in de BEN-ruimte van de Weijenbelt om jou te helpen bij de stappen die je moet zetten om jouw woning aardgasvrij te maken.
Deze actie is onderdeel van een webinar die voor alle Zwollenaren opgezet wordt. Op vrijdag 27 januari om 20:00 uur kun je deelnemen aan het gratis online webinar ‘In 5 stappen klaar voor gasloos’. Later wordt bekend gemaakt hoe je je kunt aanmelden voor dit webinar.

Thema avonden

Iedere 2e en 4e woensdag van de maand van 19:00 – 21:00 een Thema avond gepland waarin we dieper ingaan op verduurzamingsvragen die leven in de wijk.
Aanmelden voor Thema avonden is niet verplicht. Wel prettig i.v.m. de voorbereiding en het zetten van de koffie! Aanmelden via: verduurzamen@berkumenergieneutraal.nl

Lees verder

BEN heeft een eigen plek!

BEN heeft sinds 9 december een eigen plek

We merken dat er meer vragen leven in de wijk, én dat wij steeds meer kunnen en willen doen. Daarom hebben we sinds 9 december een eigen plek! Je kunt ons vinden in de Weijenbelt. Ons adres is Campherbeeklaan 82A.

Inloop avonden

Vanaf 2023 zijn wij hier iedere donderdagavond van 19:00 – 21:00 uur aanwezig voor het beantwoorden van vragen, linken aan bewoners in uw buurt die al ervaring hebben met verduurzamen, geven van praktische adviezen, doorverwijzen voor een afspraak met een leverancier en of het helpen met de subsidie linkjes.

Wethouder Spaans overhandigt check van 3 miljoen aan Berkum!

Berkum heeft zijn eigen ontmoetingsruimte waar vanuit de wijkbewoners bezig gaan met de wijkenergietransitie. De ruimte is in het wijkcentrum de Weijenbelt en zal vanaf 1 januari op donderdagavond van 19.00-21.00 uur open zijn. Daarnaast zal de ruimte gebruikt worden voor opleidingen van energiecoaches, vergaderingen, presentaties etc. 

BEN (Berkum Energie Neutraal) bestaat uit drie onderdelen die allemaal te maken hebben met het uiteindelijke doel: “geen gebruik van aardgas meer in de wijk”. Om dat voor elkaar te krijgen heeft voor het onderdeel verduurzamen de overheid Berkum een subsidie gegeven van 4 miljoen waarvan wethouder Spaans de eerste 3 miljoen symbolisch heeft overhandigd tijdens de feestelijke opening van het BEN centrum. Het bedrag is voor eigenaren van koopwoningen en is bedoeld om energiebesparing een flinke duw te geven want hoe minder er aan energie gebruikt wordt hoe dichter Berkum bij het einddoel komt.

Lees verder

Grote daken gezocht voor zonnepanelen!

Wordt jouw dak het volgende zonnedak?

De zon is een geweldige schone bron van energie en schijnt in overvloed. Als Coöperatie Berkum Energieneutraal U.A. willen wij samen met onze leden deze zonnebron zoveel mogelijk benutten door op zoveel mogelijk grote(re) daken in Berkum en ruime omgeving zonnepanelen aan te brengen. Dat betekent dat we stroom opwekken voor en door Berkumers! De opbrengsten zetten wij in voor verdere verduurzaming van onze regio.

Lees verder

Bijpraat moment juni 2022

Bijpraat moment
Op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 juni 2022 organiseert Berkum Energieneutraal een bijpraatmoment voor alle Berkumers.

We praten je bij over alles wat te maken heeft met onze weg naar een wijk die klaar is om van het aardgas af te gaan.  Je hoort het laatste nieuws over o.a.:

  • De subsidie van 3 miljoen euro;
  • De slimste en snelste manieren om je huis te verduurzamen;
  • De bedrijven die klaarstaan om jou te helpen;
  • Hoe we onze keuze gaan maken om aardgas te vervangen in onze wijk.

Dit alles onder het genot van koffie, thee en een borrel na afloop.

We beginnen om 19.30 uur, dus kijk welke avond jou het beste uitkomt en kom naar de Weijenbelt!
Kom je ook klik verder…

Lees verder

Enquête Berkum

Resultaten enquête Berkum Energieneutraal

Ben jij ook benieuwd naar de resultaten van de Berkum enquête? In 2021 hebben we deze enquête georganiseerd, die ging over allerlei zaken die te maken hebben met onze weg naar een aardgasloze wijk. Maar liefst 706 gezinnen hebben deze vragenlijst ingevuld! Dit geeft aan dat het onderwerp veel mensen bezighoudt, en dat de antwoorden iets zeggen over de mening van de hele wijk. Vanaf nu zijn de resultaten te downloaden.

Lees verder

Laag BTW tarief bij isolatie

Isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief.

Lees verder

©  Berkum Energieneutraal