Waardevolle eerste Slimme Burenbijeenkomst

Onlangs deden we een oproep voor Slimme Buren, Berkumers die al aan de slag zijn gegaan met verduurzaming van hun woning en hun ervaring willen delen met hun buren. We hebben inmiddels al een mooi aantal wijkbewoners hiertoe bereid gevonden. Zo waren we donderdagavond 23 mei te gast bij de familie Kums aan de Lorentzlaan. Zij combineerden naast de nodige isolatie, glasvervanging en zonnepanelen, heteluchtverwarming met een hybride warmtepomp. Al deze maatregelen zijn in de loop der jaren gedaan, maar leverden een enorme besparing op de energierekening op.
Maar dat is niet de enige motivatie voor de familie Kums om te verduurzamen. Ook het milieu en het achterlaten van een mooie wereld voor hun kinderen en kleinkinderen zijn belangrijke drijfveren.

Voor deze bijeenkomst ontvingen de buren een uitnodiging in de bus en een bericht in de straatapp. De kleinschalige en persoonlijke aanpak werd door de bewoners erg gewaardeerd. Er werden mooie ervaringen over en weer gedeeld, heel waardevol voor buren met soortgelijke woningen.

Ook was er aandacht voor de wijkbewoners die de investeringen niet zelf kunnen opbrengen. Hiervoor zijn er o.a. mogelijkheden voor een Energiebespaarlening van het Warmtefonds. Er werd ook benadrukt dat iedereen er vrij in is om te beslissen welke maatregelen hij wel of niet wil nemen. Een energiecoach van BEN kan bij je langskomen om de woning te inspecteren en helpen bij het maken van keuzes. Tenslotte zetten we een stip op de horizon richting het energieneutraal zijn als wijk, met behulp van lokale opwek en opslag, daarover later meer!
—————————————————————————-
De volgende Slimme Buren bijeenkomsten staan gepland op 5 juni (Spiekerbrink), 8 juni (van Leeuwenhoeklaan) en 18 juni (Larixlaan).
En vanwege de bijzondere locatie willen we iedereen uit Berkum uitnodigen voor de bijeenkomst aan de Maatgravenweg op 25 juni van 19.30-21.00 uur.

Wil jij ook je kennis delen over verduurzaming als Slimme Buur?
Heb je je woning ook verduurzaamd en wil je ook je buren (uit je eigen straat) uitnodigen om kennis en ervaringen te delen over de verduurzamingsmaatregelen? Meld je dan aan via Dana Hofman: dana.hofman@berkumenergieneutraal.nl

©  Berkum Energieneutraal