Hieronder staan een aantal mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie of het afsluiten van een lening voor het verduurzamen van jouw woning.

Attentie: lees altijd eerst de voorwaarden die aan een subsidie of lening verbonden zijn voor je opdracht geeft aan een aannemer of installateur. Voor aanvraag van bijvoorbeeld de ISDE-subsidie moet een meldcode vermeld worden en vragen zij om foto’s die tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gemaakt zijn. Vraag de leverancier om de meldcode op de factuur te vermelden en vraag de leverancier ook om foto’s tijdens de uitvoering te maken.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Bent u eigenaar van een koopwoning? En is dit uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruik maken van de ISDE. Dat kan met een investering in het isoleren van de (spouw)muur, de vloer/bodem of het dak en het aanbrengen van isolerend glas. Maar ook een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet, elektrische kookvoorziening vallen hieronder. Indien u 2 maatregelen binnen een bepaalde periode uit laat voeren kunt u tot zo’n 30% van het investeringsbedrag als subsidie krijgen.

Voor meer informatie zie www.rvo.nl/isde

BEN-subsidie.

Speciaal voor Berkum is een extra subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die gaan verduurzamen. Deze BEN-subsidie wordt gefinancierd vanuit het overheidsprogramma ‘Programma Aardgasvrije Wijken’ (PAW). Hij geldt voor een lijst maatregelen die BEN heeft aangedragen. Deze extra subsidie vraag je eenvoudig aan via de speciale BEN-subsidiepagina bij de gemeente Zwolle. Je kunt ‘m aanvragen voor materialen (als je zelf handig bent) of werkzaamheden die een bedrijf heeft uitgevoerd aan je huis.

Verlenging PAW-subsidie vanaf 15 oktober 2023 aan te vragen

Goed nieuws!

De BEN subsidie voor verduurzaming maatregelen genomen tussen 1 okt 2020 – 1 okt 2022 wordt op 2 jaar gezet.  Er kan vanaf 15 oktober 2023 via de BEN website hiervoor met terugwerkende kracht tot uiterlijk oktober 2024 worden aangevraagd.

Maatregelen genomen vanaf 1/10/2022 worden eveneens op 2 jaar gezet. (Dat was één jaar)

Voor meer informatie ga naar :  pagina Ben Subsidie

Het nationaal Warmtefonds.

Kun je ondersteuning gebruiken bij het verduurzamen van jouw woning dan heeft het Warmtefonds voor particulieren een lening van maximaal € 25.000. De lening heeft een looptijd 7, 10, 15 of 20 jaar.

Huishoudens met een verzamel inkomen van maximaal € 48.625,- bruto krijgen dankzij een subsidie van het Rijk vanaf 1 november 2022 de Energiebespaarlening van het warmtefonds aangeboden tegen 0 rente.

Voor meer informatie zie www.warmtefonds.nl.

Warm Thuis Zwolle.

De gemeente Zwolle heeft een speciale regeling voor inwoners met een laag inkomen. Woon jij in Zwolle en heb je te weinig geld om jouw huis energiezuiniger te maken= Dan kan het zijn dat de gemeente Zwolle je gratis helpt. Bijvoorbeeld met advies om energie te besparen, met kleine energiebesparende maatregelen of met grotere isolerende maatregelen.

Voor meer informatie zie www.warmthuiszwolle.nl.


Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

©  Berkum Energieneutraal