Terugblik Thema avonden


13 maart: Hybride en All Electric warmtepompen

Breman

De test om energiebesparing te kunnen berekenen via onderstaande bespaarlink van Breman die die gebruikt kan worden om een indicatie te krijgen een terugverdientijd
(Hybride) Warmtepomp calculator
Toezegging van Breman voor het BEN project: Vanaf 1 april zullen we de Remeha Elga ace 4kw in prijs verlagen met € 300,-. Gaat nu vanaf € 6.695 en vanaf 1 april gaat de vanaf prijs naar € 6.395,- Tevens voor inwoners van BEN geven de Remeha E-twist thermostaat daarbij gratis. Het aanbod van Beman is aantrekkelijk voor de meeste aanvullend geïsoleerde huizen in Berkum (vermogen WP4 tot 6 KW). Met de bovenstaand genoemde randvoorwaarden kan al snel 700 tot 800m3 gas worden bespaard en is de TvT (terugverdien tijd) korter dan 5 jaar!

Voor vragen over bovenstaande kan altijd even een mailtje worden gestuurd naar verduurzamen@berkumenergieneutraal.nl of kom naar de BEN inloopavonden, iedere donderdag van 19:00 -21:00 uur

28 Februari en 6 maart 2024: Isolatie

Rouwenhorst Isolatie


29 JUNI 2023: WIJKENERGIESYSTEEM

ONLINE BIJEENKOMST WIJKENERGIESYSTEEM

Berkum Energieneutraal organiseert een online bijeenkomst over de wijkenergiesystemen.
De online bijeenkomst (webinar) staat in het teken van uw vragen, bijvoorbeeld over de bewonersraadpleging, techniek, betaalbaarheid en isoleren en besparen.
Inleidend wordt een korte presentatie gegeven.


22 maart 2023: ventileren is belangrijk

Thema ventileren


22 februari 2023: infrarood panelen en elektrisch verwarmen 

“Speedheat”


25 januari 2023: Warmtepompen

Breman instalatie

Thema-avond over Warmtepompen

Ricardo van Dijk van Breman ons veel uitgelegd over de werking, kosten, opbrengsten en benodigde capaciteit van een warmtepomp. 

Wijkbewoner Pieter Tanis

Wijkbewoner en BEN energiecoach Pieter Tanis  nam ons daarna mee in zijn praktische, meer technische ervaring en gaf een checklist van waar je aan moet denken voordat je besluit tot aanschaf van een warmtepomp. Eventuele vragen kunnen aan Pieter gesteld worden via Pieter.tanis@berkumenergieneutraal.nl

Wijkbewoner Rinze van der Lei

Wijkbewoner Rinze van der Lei deelde met ons zijn ervaring – valkuil en geleerde lessen met betrekking tot de aanschaf van een zijn warmtepomp. Heel herkenbaar voor alle aanwezigen. De essentiële vragen die volgens Rinze gesteld moeten worden zijn:

  • waarom doe ik het
  • wat ga ik doen aan voorbereidingen
  • hoe ziet het er uit
  • wat gaat het kosten en wat levert het op.
  • Is dat voor mij essentieel, belangrijk of minder relevant?

Wijkbewoner Timo Veen

En tot slot van Timo Veen ons mee in zijn aanpak naar het bereiken van zijn geheel aardgas vrij huis! Timo is geen onbekende binnen Berkum Energie Neutraal en heeft vorig jaar besloten om tot aan de deadline voor het zijn van een aardgasvrije wijk – 1/1/2030 – dat waren vorig jaar nog 100 maand, iedere maand een blog te schrijven en zijn ervaring op verduurzamingsgebied met een ieder die meer wil leren en weten over verduurzamen te delen. Leerzaam en interessant!

Timo schrijft maandelijks, tot 1 januari 2030 een blog. De datum is niet zomaar gekozen want dat is de datum waarop Zwolle van het aardgas af wil zijn.

©  Berkum Energieneutraal