Opkomst, uitkomst en vervolg Bewoners raadpleging Wijkenergiesysteem BEN

Opkomst

De respons van de bewonersraadpleging geeft onderstaande resultaat per deelgebied, per doelgroep (huurders, woningeigenaren) en totaal.

Uitkomst

De verschillen in opkomst tussen de deelgebieden en doelgroepen maakt dat er nog gekeken gaat worden hoe de aangegeven wensen het beste aansluiten. Er komt een advies vanuit de woningcorporaties in afstemming met hun bewoners. De respons uit Berkum Koopwoningen is hoger dan 30%. (= de representatieve meetlat). De meerderheid hiervan is voor het schrijven van een warmteplan voor de Hybride oplossing. Voor Brinkhoek en Veldhoek – waar de respons lager is dan in Berkum is toch een voorzichtige conclusie dat daar eveneens een voorkeur ligt voor het schrijven van een Warmteplan voor een hybride systeem.

Verdere uitwerking van de opgehaalde respons alsook de opgehaalde opmerkingen en de analyse daarvan volgt. Deze worden gedeeld in een speciaal geplande Bewonersbijeenkomst.

Vervolg

Bewonersbijeenkomst over uitkomst en vervolg – 14 november 2023 in De Weijenbelt.

Op 14 november vanaf inloop 19:00 uur worden er een aantal korte presentaties gegeven waarin toelichting over de uitkomst van de Bewonersraadpleging en het vervolg hierop. Iedereen is welkom om binnen te lopen en vragen te stellen.

Vraag onze experts

Elke donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur is er een inloopavond in de BEN-ruimte in De Weijenbelt. Speciaal voor vragen over het verduurzamen van uw huis.

Alle vragen kunnen ook gesteld worden via verduurzamen@berkumenergieneutraal.nl.

Kijk via onderstaande link naar een filmpje met uitleg en waarin ook bewoners die al met verduurzamen bezig zijn geweest over hun ervaringen vertellen.
https://www.youtube.com/watch?v=Gtg2FLQWZHs

In Berkum Energieneutraal werken Stichting Duurzaam Berkum, DeltaWonen, Woningstichting SWZ en gemeente Zwolle aan een aardgasvrij Berkum.

©  Berkum Energieneutraal