Warmtecafé Aardolie of vlas, footprint van isolatie.

In de winter van 2021/20 presenteren we vier Warmtecafé’s. Met de elementen Water, Vuur, Aarde en Lucht als leidraad gaan we ontdekken wat de klimaatveranderingen betekenen voor Nederland, Zwolle en onze eigen huizen.

Wat is een warmtecafé?

In een serie van vier warmtecafés onderzoeken 50 Tinten Groen Assendorp en Berkum Energie Neutraal, samen met de buren wat de impact is van de klimaatveranderingen in Zwolle, Berkum en Assendorp. We laten ons voorlichten, inspireren en onderzoeken hoe we zelf invloed kunnen hebben om onze wijk toekomst bestendig te maken.

Samen met Assendorp

Op 8 februari organiseert Berkum Energie neutraal samen met 50 Tinten Groen Assendorp het tweede warmtecafé van het seizoen. Deze keer is het thema Aarde en gaan we het hebben over de footprint van al die isolatie maatregelen die we in onze huizen aanbrengen. Want het is natuurlijk prachtig dat onze huizen comfortabeler worden en onze energierekening lager, maar hoeveel energie kost het eigenlijk om glaswol te maken? Of wanneer hebben we de footprint van PUR vloerisolatie terug verdiend?

Samen met onder andere Sandra Nap van Holland Houtland praten we over biobased bouwen en lokale grondstoffen. We laten ons inspireren door buren die met (biobased) isolatiematerialen aan de gang zijn gegaan en zetten de mogelijkheden én onmogelijkheden op een rijtje.

Het Wervel Collectief met stadsdichter Sarah Lucassen verzorgt een hoopvol intermezzo met spoken word, muziek van Elea Schoon en illustraties van Carlyn Westerink.

Persoonlijke column van Zwolse Wethouder

Ook zijn we trots te mogen aankondigen dat we tijdens elk warmtecafé van dit seizoen een wethouder op bezoek zullen hebben met een persoonlijke column. Op 8 februari komt Monique Schuttenbelt op bezoek. Met haar achtergrond in bouwkunde en passie voor duurzaamheid geeft ze haar portefeuille “energietransitie” vorm.

Meld je aan en luister of praat mee.

Aanvang 8 februari 19:30

Digitaal via Zoom

©  Berkum Energieneutraal